• Kosteloos intakegesprek
  • Uw haarwerk op maat
  • Contracten met alle zorgverzekeraars

Onderhoudsvoorschrift synthetisch haarwerk

Een synthetisch haarwerk wassen

Met een synthetisch haarwerk stapt u niet simpelweg onder de douche om het te wassen. Door de kunstvezel is de pruik gevoelig voor warmte. Als u het te warm wast, haalt u het model eruit. Anita Haarwerken heeft daarom een handig stappenplan voor het wassen van een synthetisch haarwerk.

Stap 1: Was het kunsthaar met shampoo

Factoren als talg en zweet kunnen uw haarwerk vooral aan de binnenkant vies maken. Wij raden daarom aan om uw synthetisch haarwerk eens in de twee à drie weken te wassen. Vul de wasbak of een teiltje met koud water en voeg een scheut shampoo toe. Laat het haarwerk hier vijf minuten in weken. U hoeft verder niets te doen, de shampoo reinigt de pruik vanzelf. Spoel het haarwerk daarna goed uit.

Tip: Kam de pruik voor het wassen door

Het beste kunt u het haar voordat u het wast doorkammen. Dit voorkomt dat het gaat klitten. Naderhand kamt u het nog eens om het model te herstellen.

makeup-artist-06
makeyup-artist-44

Uw synthetisch haarwerk ‘s avonds wassen

Een haarwerk van kunsthaar mag niet behandeld worden met een warmtebron, zoals een stijltang of een föhn. Deze apparaten maken de structuur van het haar kapot. Wij adviseren daarom om uw synthetisch haarwerk ‘s avonds te wassen, zodat het ‘s ochtends weer droog is. Als u wilt kunt u na het wassen een professionele conditionerspray gebruiken voor extra UV-bescherming en tegen ongewenste geuren.

Stap 2: Verzorg het haarwerk met balsem

Bij het wassen van een synthetisch haarwerk moet u ook rekening houden met de juiste verzorging. Herhaal hetzelfde proces daarom nog een keer, maar dan met de balsem. Het maakt de vezels gladder, waardoor het haarwerk natuurlijk valt. Het wordt zacht, en is beter door te kammen, valt luchtig en krijgt meer veerkracht. Spoel het haarwerk weer uit. U zult voelen dat er wellicht een klein beetje balsem achterblijft in het haar. Dat is niet erg.

makeyup-artist-45
makeyup-artist-44

Stap 3: Droog het haarwerk

Rol het haarwerk in een handdoek. U kunt hier het beste een microvezelhanddoek voor gebruiken, want die neemt het meeste vocht op. Knijp het vocht er voorzichtig uit, zonder het model te beschadigen. Haal de pruik eruit en wapper met uw handen door het haar om het luchtig te maken. Breng het haarwerk met een borstel of uw handen weer in model. Laat de pruik op een wig verder drogen.

Voorbeelden van haarwerken

makeup-artist-72
makeup-artist-72
makeup-artist-72
makeup-artist-72
makeup-artist-72