• Kosteloos intakegesprek
  • Uw haarwerk op maat
  • Contracten met alle zorgverzekeraars

Onderhoudsvoorschrift haarwerk van echt haar

Hoe u een pruik van echt haar onderhoudt

Het is belangrijk om goed onderhoud te plegen bij een pruik van echt haar. U verlengt zo de levensduur en houdt het haarwerk langer mooi. Een haarwerk van echt haar is bij ons vaak van Europese kwaliteit. Dit houdt in dat u het gewoon kunt behandelen en wassen zoals u bij uw eigen haar gewend bent, mits u rekening houdt met een aantal kleine zaken.

Speciale shampoo houdt uw haarwerk langer mooi

Ook een haarwerk kan last krijgen van gespleten punten. Helaas groeit dit haar alleen niet meer aan. Bovendien is de pruik vaak samengesteld uit haar van meerdere donateurs met allemaal een andere haarsoort. Het is daarom belangrijk om het haar beter te verzorgen dan u gewend bent. Met speciale shampoo’s houdt u uw haarwerk langer mooi en gezond. Laat u door Anita Haarwerken adviseren over welk product het beste bij u past.

Een haarwerk heeft meer aandacht nodig dan levend haar. Bij een gebrek hieraan kan het snel lelijk worden. Goedkope shampoo’s drogen het haar vaak uit, waardoor het zijn glans verliest en er sneller gespleten punten ontstaan.

Was niet te vaak

Een haarwerk hoeft niet zo vaak gewassen te worden als uw eigen haar. Het wordt minder vet omdat de hoofdhuid niet in aanraking komt met het haar. Wij raden aan om uw haarwerk minstens om de veertien dagen te wassen, maar het mag vaker. Gebruik uw ogen en neus en beoordeel zelf of het weer tijd is voor een wasbeurt.

Slapen met uw haarwerk op is geen goed idee. De kwaliteit gaat zo snel achteruit.

makeup-artist-06
makeyup-artist-44

Goed doorkammen is belangrijk

Slapen kunt u beter niet doen met een pruik van echt haar. Onderhoud het haarwerk door het ‘s avonds op een wig te zetten en het voorzichtig door te borstelen. U zorgt zo dat de knoopjes aangetrokken blijven. Bovendien krijgt u minder snel last van kruiphaar. Hierbij kruipt het uiteinde terug in het netje. Door goed te borstelen verlengt u de levensduur en houdt u het haarwerk langer mooi.

Goed wassen is een groot deel van onderhoud van een pruik van echt haar

Het grote voordeel van een pruik van echt haar is dat onderhoud relatief eenvoudig is. U kunt het gewoon laten drogen aan de lucht, voor een natuurlijk effect. Wie handig is met stylingtools, kan het haar ook föhnen of krullen. Vergeet het haar ook niet eens in de zoveel tijd te verwennen met een masker of wat olie in de punten.
Een pruik van echt haar blijft lang mooi met de juiste verzorging. Anita Haarwerken geeft graag advies op maat.

makeyup-artist-45

Voorbeelden van haarwerken

makeup-artist-72
makeup-artist-72
makeup-artist-72
makeup-artist-72
makeup-artist-72